Maria Scholten

Ik ben Maria Scholten, teammanager van team Warmtetransitie bij Atriensis. Van 2014 tot en met 2020 heb ik gestudeerd aan de TU Eindhoven. Ik heb een bachelor in Psychology & Technology en een master in Innovation Sciences.
Hoe komt de verduurzaming terug in je dagelijkse werkzaamheden?
Uiteindelijk draait alles wat wij doen in ons werk over het realiseren van een duurzamere toekomst. Mijn team adviseert woningcorporaties en gemeenten voornamelijk over het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. Wij ondersteunen onze klanten op verschillende vlakken, van techniek tot aan bewonerscommunicatie. Binnen het team zijn er dus ook verschillende functies en taken, waarbij we gezamenlijk de warmtetransitie proberen te versnellen.
Wat doe je thuis aan verduurzaming?
Anderhalf jaar geleden heb ik een huis uit 1928 gekocht in Eindhoven. Dit huis was dus verre van aardgasvrij. Het huis was al volledig geïsoleerd, dus ik heb een hybride warmtepomp en zonnepanelen geïnstalleerd. Daardoor gebruiken we nu vrijwel geen gas meer om ons huis te verwarmen. Daarnaast heb ik de afgelopen maanden druk gewerkt aan mijn tuin. Mijn tuin had alleen maar tegels en er was nauwelijks groen. Inmiddels heb ik verschillende tegels uit de tuin gehaald en hiervoor groen terug laten komen. Ik heb al veel bijen zien vliegen en op de bloemen zien zitten, dus dat doet me goed 😊. Daarnaast probeer ik zo min mogelijk te vliegen en wandel ik altijd naar mijn werk.
Hoe kunnen we Atriensis nog verder verduurzamen?
Binnen Atriensis doen we al veel aan verduurzaming: we lunchen vegetarisch, rijden voor het overgrote deel elektrisch en zijn ons natuurlijk allemaal heel bewust van onze impact op het milieu. Er is nog wel winst te behalen door nog meer overleggen digitaal plaats te laten vinden, zodat we onze reisbewegingen verder beperken.
Waarom zouden mensen hier moeten komen werken volgens jou?
Atriensis is een hele fijne werkgever met veel persoonlijke aandacht en hele leuke collega’s. De sfeer in ons team is ontzettend goed. We weten wat er bij iedereen speelt, kunnen enorm met elkaar lachen en helpen elkaar waar nodig. Er zijn regelmatig leuke uitjes en activiteiten. En natuurlijk ook heel relevant: we doen belangrijk en nuttig werk voor onze klanten en daarmee de wereld!

Direct contact?

Neem contact op met onze Recruiters. Zij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over vacatures, stages of andere zaken!

Laat je contactinformatie achter en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op

Direct contact?

Neem contact op met Eline, zij helpt je graag verder met alle vragen die je hebt over vacatures, stages of andere zaken!
Laat je contactinformatie achter en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op
Privacy data Privacy projecten