David de Hamer

Mijn naam is David de Hamer, 26 jaar oud. Voordat ik bij Atriensis ging werken, heb ik de master Innovation Sciences afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens mijn studie lag de nadruk vooral op de dynamiek tussen nieuwe (duurzame) technologieën en de huidige maatschappij, inclusief hoe deze geïmplementeerd kunnen worden en hoe een zorgvuldige overgang van bestaande praktijken naar nieuwe kan worden geregeld. Deze expertise komt goed van pas in mijn rol als junior adviseur duurzaamheid bij Atriensis. In deze functie richt ik me voornamelijk op de warmtetransitie van sociale huurwoningen. Mijn werk omvat het ondersteunen en vertegenwoordigen van woningcorporaties bij het verduurzamen van hun woningbestand.
Hoe komt de verduurzaming terug in je dagelijkse werkzaamheden?
Verduurzaming vormt bijna de kern van al mijn dagelijkse werkzaamheden, aangezien elk project gericht is op het verduurzamen van sociale huurwoningen. Dit kan variëren van het opstellen van een zonnepanelenbeleid voor een woningcorporatie tot het plannen van een meerjarig warmtenet voor meerdere corporaties in een wijk. Elk klein taakje draagt bij aan dit doel.
Wat doe je thuis aan verduurzaming?
Ondanks dat ik in een slecht geïsoleerde en onderhouden huurwoning woon, let ik toch zoveel mogelijk op de kleine dingen. Ik probeer bijvoorbeeld de verwarming zo min mogelijk aan te zetten en draag liever een trui, ik scheid al mijn afval netjes en beperk mijn douchetijd tot maximaal 5 minuten. Daarnaast ben ik al zo'n 5 jaar vegetariër en reis ik slechts eens in de 5 jaar met het vliegtuig voor vakantie.
Hoe kunnen we Atriensis nog verder verduurzamen?
Binnen Atriensis zijn al veel stappen gezet richting duurzaamheid, zoals de aanschaf van elektrische auto's, het aanbieden van een vegetarische lunch en de installatie van zonnepanelen op het dak. Echter, ik merk dat het beleid om de lampen uit te doen wanneer iedereen weg is niet altijd even goed wordt nageleefd, en de gasgestookte verwarming staat vaak nog redelijk hoog. Dit zijn kleine aspecten waar we op kunnen letten, maar over het algemeen doet Atriensis al veel om duurzaam te zijn.
Waarom zouden mensen hier moeten komen werken volgens jou?
Atriensis zet zich in op alle fronten voor een duurzamere en betere toekomst, met speciale aandacht voor het verbeteren van de levenskwaliteit van de minderbedeelden in onze samenleving, de mensen in sociale huurwoningen. De transitie naar duurzame warmte is een uitdaging waar Nederland als geheel voor staat, en het is bevredigend om hieraan bij te dragen. Bovendien heerst er binnen Atriensis een positieve werkcultuur en een prettige sfeer. Er wordt goed voor de werknemers gezorgd en collega's staan voor elkaar klaar. Hoewel we hard werken, hechten we veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Atriensis streeft er dagelijks naar om zichzelf als bedrijf te verbeteren door innovatieve initiatieven te ontplooien die het welzijn van iedereen bevorderen. Dit uit zich onder andere in sportevenementen, excursies, massages op kantoor en nog veel meer.

Direct contact?

Neem contact op met onze Recruiters. Zij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over vacatures, stages of andere zaken!

Laat je contactinformatie achter en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op

Direct contact?

Neem contact op met Eline, zij helpt je graag verder met alle vragen die je hebt over vacatures, stages of andere zaken!
Laat je contactinformatie achter en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op
Privacy data Privacy projecten