Anne Jane Delfos

Mijn naam is Anne Jane Delfos, ik studeerde Sustainable Innovation (BSc) en Innovation Sciences (MSc) aan de Technische universiteit Eindhoven. Binnen Atriensis projecten ben ik werkzaam als adviseur in de warmtetransitie. Ik begeleid corporaties om hun bestaande bezit van het gas af te halen. Daarnaast adviseer ik corporaties bij andere (duurzaamheids-)vraagstukken zoals de financiering van renovaties.
Hoe komt de verduurzaming terug in je dagelijkse werkzaamheden?
De basis van (bijna) al mijn projecten is de transitie naar aardgasvrij. Ik vind het gaaf om te zien dat onze klanten (woningbouw corporaties) de verantwoordelijkheid nemen om hun bezit te verduurzamen en dit vrijwel allemaal hoog in het vaandel hebben staan. Dit zie ik dagelijks terug tijdens overleggen met klanten, warmtebedrijven en gemeente. Daarnaast controleer ik onder andere bronnenstrategieën, doe ik onderzoek naar de invloed van onze plannen op het elektriciteitsnet en bereken ik warmteverliezen na renovaties.
Wat doe je thuis aan verduurzaming?
Ik probeer weinig kleding te kopen, vaak vegetarisch te eten en het vliegtuig te laten staan. Maar dit lukt niet altijd. Ik probeer vooral een levensstijl te creëren die ik vol kan houden. Dit betekent geen nieuwe maar tweedehandskleding kopen, thuis vegetarisch eten maar in een restaurant een keer een uitzondering maken en op vakantie heen met de trein of bus en soms wel terug met het vliegtuig.
Hoe kunnen we Atriensis nog verder verduurzamen?
Door de vegetarische lunch op werk en de complete OV-vergoeding maakt Atriensis het erg makkelijk om duurzame keuzes te maken.

Twee extra vakantiedagen op jaarbasis voor werknemers die het vliegtuig laten staan (omdat zij langer onderweg zijn naar hun bestemming) lijkt mij een top plan om werknemers verder te stimuleren ook in hun vrijetijd duurzame keuzes te laten maken.

Maar het belangrijkste lijkt mij ambitieus te blijven in ons advies omtrent verduurzaming. Ons verder te verdiepen in het adviseren op het gebied van bijvoorbeeld watermanagement, het gebruik van biobased materialen en vormen van passieve koeling.
Waarom zouden mensen hier moeten komen werken volgens jou?
Het is erg mooi werk dat je de sociale huursector kan ondersteunen met haar verduurzamingsopgave en juist mensen met een kleine portemonnee bij de warmtetransitie kan betrekken. Daarnaast ben je binnen Atriensis omringt met adviseurs op het gebied van verduurzaming waar je veel van leert. Tenslotte kijken collega’s naar je om en zijn (rand)zaken zoals de lunch goed geregeld.

Direct contact?

Neem contact op met onze Recruiters. Zij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over vacatures, stages of andere zaken!

Laat je contactinformatie achter en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op

Direct contact?

Neem contact op met Eline, zij helpt je graag verder met alle vragen die je hebt over vacatures, stages of andere zaken!
Laat je contactinformatie achter en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op
Privacy data Privacy projecten